Ishøjs miljøpris gik til grøn salon

Ishøj: Indehaveren af Salon Care, Betina Tofteng, har sagt farvel til de giftige kemikalier og åbnet en grøn frisørsalon, hvor produkterne både er mere skånsomme for helbredet og for miljøet.
Betina Tofteng har i mange år arbejdet med de traditionelle kemikalier, der ledsager frisørbranchen men hendes helbred kunne ikke klare giftstofferne mere.
Da hun elsker sit arbejde som frisør og ikke bare ville give op har hun etableret en frisørsalon hvor de giftige midler er udskriftet med miljøvenlige alternativer.

Første Grønne
Frisør i byen

I mandags fik Salon Care Overrakt Ishøj Kommunes Miljøpris 2008. Salon Care er den første grønne frisør i Ishøj og udover at der kun bruges produkter, hvor risikoen for allergi og kræftfremkaldende eller hormonforstyrrende stoffer er minimale, bruges der kun miljøvenlige produkter i hele salonen, altså også til rengøring, tøjvask med videre.
Desuden forkæles kunden med fx en kop økologisk kaffe eller et stykke økologisk frugt i ventetiden.
I sin tale til prismodtageren sagde borgmester Ole Bjørstorp, at Salon Care på Bedste vis sætter et fingeraftryk på den miljømæssig Bæredygtige dagorden i Ishøj Kommune.
Han roste desuden også de øvrige kandidaters indsatser og mente at det var Godt at flere og flere mennesker i kommunen tager miljøet alvorligt og engagerer sig i miljøvenlige løsninger. Samtidig med diplomet, Som følger med i prisen, Modtog Betina Tofteng en Check på 10,000 kroner.
Udover Salon Care var Der i år indstillet fire kandidater nemlig halinspektør Kai Strandgaard for indførelse af Grøn Nøgle koncept, Ishøj Skole for ved varende arbejde med miljø og trafikemner på skolen, familie Nielsen for en generel miljøpositiv indstilling i deres husstand samt Ishøj Svømmehal for en konsekvent miljøindsats.

– bigo

Modtager af Ishøj Kommunes Miljøpris 2008 Er Betina Tofteng, som erIndehaver til Salon Care På Broenge, ses ger sam- Men med borgmester Ole Bjørstorp. Foto: Petra Andersen.